Ознаки сильного репетитора англійської мови 

Ознаки сильного репетитора англійської мови

Попит на репетиторів англійської завжди високий, адже саме ця мова потрібна людям у самих різних сферах життя. Попри величезну кількість репетиторів англійської, іноді складно знайти фахівця, який підходить конкретному учню. Зрозуміло, що комусь потрібен репетитор англійської мови Львів для підготовки до іспиту, хтось шукає викладача для вдосконалення розмовних навичок. Але є й загальні критерії, яким має відповідати дійсно сильний педагог.

репетитор англійської мови

Освіта

Перший критерій - освіта. Педагогічна освіта зараз перестала бути твердим критерієм якості. Існує безліч репетиторів без педагогічного диплома, до яких записуються і записуються нові учні, і результатам яких можуть позаздрити колеги з відповідною освітою. Секрет у тому, що зараз велика кількість курсів і різних можливостей навчання. Вони дають знання та навички, які не викладають в університетах. Педагогіка не стоїть на місці. Тому навіть фахівцеві з дипломом викладача варто бути в курсі сучасних методів і підходів у навчанні.

Що більше викладач навчається і самовдосконалюється, то краще, адже при цьому розширюється арсенал методів подачі матеріалу, підвищуються шанси на успіх для учнів. У деяких випадках спеціалізація викладача вимагає щорічного підвищення кваліфікації, наприклад, у випадку з ЗНО - зміни в процедуру іспиту та типи завдань вносять доволі часто, тож чим краще репетитор про них обізнаний, тим вищі бали в його учнів.

репетитор англійської мови - вартість занять

Вартість занять

Цей критерій випливає з попереднього. Регулярне навчання потребує вкладень, тому урок у хорошого викладача не може коштувати дешево. Під час вибору фахівця рекомендується ознайомитися з цінами на послуги в кількох фахівців і зупинитися на середній або вищій за середню, виходячи з власного бюджету. Так, висока вартість не гарантує швидкого результату, але значно підвищить шанси.

Підтверджений рівень мови

Для того, щоб викладати, мінімальний рівень у репетитора має бути від B2, це легко перевіряється наявністю у нього сертифіката. Іноді можна подумати, що для занять, наприклад, з малюками, вистачить і A2, але фахівці таку думку не поділяють. З малюками найкраще працює безперекладна методика, і, якщо викладач не планує будувати урок навколо називання картинок на картках англійською, то А2 буде замало.

Адекватність у спілкуванні

Репетитор має спілкуватися з учнями без зайвого тиску і токсичності. Фахівець також має бути пунктуальним і відкритим до діалогу. Часто проблему становить підбір фахівця для дитини підліткового віку. У таких ситуаціях іноді правильним буде знизити рівень вимог до кваліфікації фахівця і знайти молодого репетитора, який тільки почав кар’єру. Часто професіоналу-початківцю буває легше знайти підхід до підлітка, але бувають і винятки. Якщо дитина відмовляється ходити до репетитора, можливо кращим варіантом буде перехід до школи з поглибленим вивченням англійської.

репетитор англійської мови

Для репетитора вкрай важливо вміти проявляти емпатію. Для цього корисно не забувати ті часи, коли він сам був студентом. Це допомагає краще налаштуватися на учня і домогтися більших результатів. Адже найкраще навчання чого-небудь відбувається в комфортній і доброзичливій атмосфері.

Репетитор також має бути досить терплячим, щоб спокійно кілька разів пояснювати одне й те саме, якщо учень відволікся або недозрозумів будь-яку тему, підбадьорити в складний момент, допомогти повірити у свої сили, адже у багатьох дітей є з цим проблеми. До цього ж критерію належить і якісний зворотний зв'язок із батьками учня.

Наявність спеціалізації

Найкращі репетитори, як правило, спеціалізуються на чомусь одному - роботі з учнями певного віку, підготовці до іспитів тощо. Чому такий фахівець кращий за того, який береться за все? Тому що у вузькій сфері легше досягти досконалості - підвищувати кваліфікацію, навчатися і рости професійно. А якщо один викладач і готує до іспитів, і працює з дошкільнятами, і допомагає підтягнути успішність підліткам, то, може виявитися, що він робить усе це досить добре, але очікувати високих результатів від нього не варто.

Висновок

Наприкінці можна сказати про те, що дійсно гідним і сильним репетитором може бути перекладач, філолог чи студент випускного курсу. Часто шкільні вчителі та університетські викладачі також працюють репетиторами для отримання додаткового заробітку. Кожен може спробувати себе в цій ролі, але до одного репетитора ціла черга учнів, а до іншого ніхто не хоче записуватися. Головне, що ціниться в приватних педагогах - вміння знаходити підхід до учнів, володіння мовою на високому рівні (бажано підтвердити сертифікатом), володіння сучасними методиками викладання та вміння користуватися ними на практиці.