Сережки зі смарагдом — магія самоцвітів та золота 

Сережки зі смарагдом — магія самоцвітів та золота

Смарагдом називають різновид берилу насиченого зеленого кольору. Яскраві смарагди зустрічаються в природі не часто, тому в деяких випадках цінуються навіть більше, ніж алмази. 

Сьогодні сережки зі смарагдом — вишукані прикраси, які пасують жінкам різного віку і типу зовнішності, освіжають обличчя та підкреслюють блиск очей. Зелений самоцвіт має чудовий вигляд в обрамленні жовтих, червоних та білих металів, дозволяючи ювелірам створювати дійсно розкішні прикраси. 

Сережки зі смарагдом

Чарівні камені для чарівних жінок

Золоті сережки зі смарагдом здатні зробити жіночий образ ще чарівнішим та загадковішим. Дорогоцінні камені мають не лише яскраву красу, але й особливу енергетику, яку часто називають магією. Смарагди — талісмани кохання та обереги сім’ї: вони захищають закоханих та коханих, а також допомагають жінкам, які хочуть мати дитину.

Золоті сережки зі смарагдами підкреслюють колір очей своєї власниці, а особливо пасують зеленооким, карооким та сірооким жінкам. У золотому металі теплих відтінків — жовтому та червоному — смарагди виглядають м’яко та ніжно, створюючи жіночний та романтичний образ. У білому золоті або сріблі самоцвіти набувають сили характеру та привертають всю увагу до себе. Звісно, багато у чому візуальне сприйняття смарагдів залежить від дизайну та стилю сережок, величини вставки, огранки тощо.

Смарагдові сережки за типом зовнішності

Натуральні смарагди мають безліч відтінків, що дозволяє підібрати ідеальні камені для будь-якого типу зовнішності:

  • Блондинкам з голубими, сірими або світло-зеленими очима варто звернути увагу на камені відтінку трави — витончені та свіжі.
  • Брюнеткам з темними або зеленими очима чудово підходять насичені темно-зелені або яскраво-зелені смарагди.
  • Сіроокі шатенки можуть обирати будь-які камені, але найкраще з таким типом зовнішності гармонують природні відтінки зеленого.
  • Руденьким зеленооким дівчатам ідеально пасують яскраві смарагди в оправі з жовтого або червоного золота. 

Критерії вибору сережок зі смарагдами

Сучасні ювелірні бренди пропонують широкий асортимент розкішних прикрас зі смарагдами. В онлайн-салоні Gold.ua ви легко підберете ідеальну модель серед золотих та срібних прикрас різноманітних дизайнів. При виборі звертайте увагу не лише на вартість та вигляд сережок, але й на наступні критерії:

  1. Колір смарагдів. Він залежить від хімічного складу каменів, зокрема від кількості хрому. Найкращі смарагди — насичені та яскраві. Проте підбираючи відтінок, варто враховувати ще й тип власної зовнішності.
  2. Походження каменю. Поцікавтесь, де були добуті дорогоцінні камені. Зазвичай високо ціняться смарагди з Колумбії та Зімбабве.
  3. Чистота. Натуральні смарагди завжди мають деякі вкраплення, проте їх не повинно бути занадто багато.

Крім того, звертайте увагу на закріплення каменів та замочки сережок — вони повинні бути надійними. Застібки мають добре фіксувати прикраси та не розстібатися під час носіння. Цінуйте й оберігайте свої смарагди, адже ваша краса того варта!