Скільки коштує оренда однокімнатної квартири в Києві? 

Скільки коштує оренда однокімнатної квартири в Києві?

Київ - це місце, куди багато хто приїжджає, щоб відкрити нову сторінку життя, піднятися вище на кар'єрному п'єдесталі, вступити в один з університетів, запустити свій бізнес і так чи інакше багато хто стикається з такою штукою, як оренда квартири, яка приносить часом як позитивні, так і негативні емоції. Це вже як кому пощастить.

оренда квартири в Києві

Як орендувати житло?

Мало лише просто поставити мету "хочу зняти квартиру в Києві", ще потрібно підготуватися до спілкування з орендодавцями і вивчити всі нюанси. Одна справа, якщо вам дали контакт перевіреної людини, яка здає житло. А якщо ви все шукаєте самі, то можна потрапити і на шахраїв.

Так про що ж варто знати?

  • Вивчайте ціни. Не ведіться на оголошення з підозріло низькою ціною. Подивіться, яка ціна оренди квартири в цьому ж районі в інших власників. Порівнявши їх, ви зможете скласти загальну картину стосовно ринку оренди.
  • Не поспішайте віддавати аванс. Припустимо, вам сподобався господар житла, умови. Однак поки ви не перевірите всі документи, не переконаєтеся в тому, що людина справді є власником, ні про який аванс не може бути й мови.
  • Не спілкуйтеся з псевдо агентствами. Ви можете потрапити на шахраїв, які пропонуватимуть заплатити за нібито надання контактів господаря або за перегляд житла. Це все класичні схеми, спрямовані на обман орендарів, і вони завжди будуть актуальні, адже оренда квартири в Києві користується великим попитом.

Ну і не забувайте, що підписання договору оренди - це ваша подушка безпеки, яка може врятувати вас у разі спірних ситуацій і конфліктів із власником.

Ціни

Війна безумовно вплинула на те, які ціни виставляють власники. Зараз Київ частково повернувся до мирного часу, якщо говорити про кількість людей і про те, як збільшилася кількість охочих орендувати будинок https://thecapital.com.ua/uk/arenda-doma-v-kieve/, тому ціни трохи піднялися, якщо порівняти з тим, як це було в березні, квітні, травні.

Орендувати 1-кімнатну квартиру можна за 6-12 тисяч, усе залежить від:

  • стану житла (є ремонт чи ні);
  • розташування;
  • наявності або відсутності меблів;
  • інфраструктури;
  • типу будинку - ЖК, хрущовка;

В інтернеті також можна знайти інформацію про те, що в березні минулого року винайняти квартиру в Деснянському районі можна було за 7 тис. грн, у Голосіївському - за 12 тис. грн, у Дніпровському - за 9,5 тис. грн, ну а в Печерському, як завжди, ціна вища, тому там ви б зняли житло за 20 тис. грн. Знайти 1-кімнатну квартиру в столиці можна і самому, і через агентство нерухомості, але шахраї в бізнесі з оренди квартир не дрімають, тож поставтеся до цього процесу відповідально, щоб не втратити ваші гроші.