Криптовалютна позика: особливості запозичення та погашення 

Криптовалютна позика: особливості запозичення та погашення

Одна із популярних послуг, яка надається криптовалютними платформами – крипто-займ. Торгові ресурси пропонують користувачам унікальні умови, які автоматично вигідні для кожної сторони. Якщо казати про децентралізовані майданчики, то за рахунок криптокредитів одна сторона отримує додатковий капітал для реалізації торгової стратегії або поставлених задач, а інша – пасивний дохід за рахунок надання своїх активів та отримання фіксованого відсотка протягом вказаного терміну.

крипто-займ

Головні моменти використання крипто-кредиту

Отримання та надання позики у цифрових активах має свої особливості, які передбачають орієнтування на базові параметри та показники:

  • Сума позики.
  • Відсоткова ставка.
  • Термін дії кредиту в криптовалюті.
  • Заставні монети.

Запозичення та погашення криптовалютної позики може здійснюватися за допомогою спеціальних платформ та смарт-контрактів на блокчейні. Зверніть увагу, що українська біржа криптовалюти надає вигідні умови роботи з представленою послугою. Необхідно обирати торговий майданчик, ознайомившись перед цим з особливостями запозичення та погашення коштів.

Криптовалюта в кредит: запозичення

Весь процес проходить за наступним алгоритмом:

  • Реєстрація та верифікація. Зазвичай вам потрібно зареєструватися на криптоплатформі та пройти процедуру верифікації, якщо вона вимагається. Це є вимогою регуляторних органів, але після верифікації вам відкриється доступ до всього можливого функціоналу сервісу.
  • Вибір умов кредиту в криптовалюті. На платформі ви можете вибрати умови своєї кредитної угоди, такі як розмір кредиту, термін та відсоткова ставка. Для цього майданчик має передбачати цю послугу та бути ліквідним. Найпопулярніші ресурси, які відповідають встановленим критеріям: плани від Binance, криптозайм WhiteBIT.
  • Застава. Ви повинні надати цифрові активи у якості застави для отримання кредиту. Зазвичай заставні кошти блокуються на спеціальному гаманці, поки кредит не буде повернутий.
  • Підписання смарт-контракту. Після визначення умов та надання застави ви підписуєте смарт-контракт на блокчейні, який автоматизовано управлятиме процесами кредитування.

Якщо ви хочете надати кредит в криптовалюті, то для цього потрібно також обрати план, свою роль в ньому та суму, яку ви готові «захолдити».

Криптокредити: погашення позики

Як це відбувається:

  • Сплата відсотків та погашення кредиту. Протягом всього строку кредиту вам потрібно буде сплачувати відсотки та головну суму кредиту. Ви можете робити це шляхом перерахунку криптовалюти на відповідний гаманець платформи.
  • Завершення контракту. Після повного погашення кредиту смарт-контракт автоматично відпускає вашу заставу та завершує угоду.
  • Отримання застави. Якщо ви вчасно та повністю погасили кредит, ваша застава повертається вам.

У разі невиконання умов кредитування смарт-контракт може автоматично застосувати заставу для погашення боргу. Пам'ятайте, що використання позики пов'язане зі значними ризиками, оскільки ціни на криптовалюту можуть сильно коливатися. Тому важливо обирати надійні криптоплатформи та ретельно розуміти умови кредиту перед укладенням угоди. При правильно підібраних умовах та без стрімкого коливання цін кредитування може бути вигіднішим, ніж стандартно купити криптовалюту за гривні та зберігати.